Biografia

Josep Traver (Barcelona, 1968) comença a tocar la guitarra als vuit anys, als divuit inicia els estudis de guitarra, harmonia i arranjaments a l'Escola de Música de Badalona (EMB). En 1991 comença a treballar com a guitarrista professional i entra en l'equip de professorat de l'EMB. Títol superior de jazz i música moderna per l'ESMUC i títol de professor de guitarra clàssica pel Conservatori Professional de Badalona.

Actualment compagina l'activitat docent amb audicions pedagògiques, concerts i sessions de gravació com a music free-lance. Recentment ha publicat amb l’editorial Dinsic el llibre "La guitarra acústica bluegrass" i ha composat una banda sonora per la pel·lícula "El cuirassat Potemkin" per ser interpretada en directe.

 

Concerts

Palau de la Música Catalana, L'Auditori, Teatre Nacional de Catalunya, Jamboree, La Cova del Drac, La Boite, Jazz Cava de Vic, Nova Jazz Cava de Terrassa, Sala Bikini, Luz de Gas, Teatre des Born de Ciutadella, Teatre Zorrilla de Badalona, CaixaForum i Auditorio Caja Madrid. Participacions en programes de televisió i radio a TV3, C33, TVE2, RAC 1, Catalunya Radio i la SER.

 

Discografia

  • 1997 – Varis, "Concert viu". EMB.
  • 1999 – Guitar Trio, "Guitar Trio". Dring Edicions Musicals.
  • 1999 – Pep Picas, "As de Picas". Columna Música.
  • 2000 – Lotti Lewis, "A Slice of Life". Azuza Records.
  • 2001 – The Wild Turkey Band, "Turkeygrass". CAT.
  • 2001 – Django’s Castle, "Nuages". Satchmo Jazz Records.
  • 2001 – Andana ,"Andana + Victor Pi". Dismedi Blau.
  • 2002 – Django’s Castle, "Prisoners of Love". Chetman.
  • 2002 – Núria Feliu, "Amb aires de country". Discmedi. (productor musical).
  • 2002 – Tommy Gunn, "Alien Moon". AZ Records.
  • 2002 – James Lynch, "Change". AZ Records.
  • 2003 – Andana, "Tren Directe". Nufolk.
  • 2003 – Esteve Genís, "Cada dia és diumenge". Stres music.
  • 2003 – The Wild Turkey Band, "Grass Gas". CAT.
  • 2004 – Albert Fibla, "Senzill". Picap. (productor musical).
  • 2004 – Santi Arisa, "El llibre de la selva". Discmedi.
  • 2004 – Django’s Castle, "Blue Drac". Goofy records.
  • 2004 – Django’s Castle, "El caliquenyo del califa". Taller de músics.
  • 2005 – Habituales, "Habituales". Discmedi.
  • 2006 – Albert Fibla, "El vals de la ingenuïtat". Picap. (productor musical).
  • 2006 – Teresa Rebull, "Visca l’amor". Picap.
  • 2007 – Joan Isaac, "La vida al sol". Discmedi.
  • 2007 – Homenatje a Lluís Llach, "Si véns amb mi". Picap.
  • 2007 – Domini màgic, "Domini màgic". Temps record.
  • 2007 – Django’s castle, "Swing gitane". Blau records.
  • 2008 – Albert Fibla, "El món es mou". Picap.
  • 2008 – Dagoll Dagom, "Aloma". Audiovisuals de Sarriá.
  • 2008 – Antón Abad, "Llesques". Temps record.
  • 2008 – Ramón Sauló, "Som així". Temps record.
  • 2009 – Django’s castle with Bruce Adams, "Swing Hotel du Vin". Big bear records.
  • 2009 – Domini màgic, "Visions i Cants". Temps record.
  • 2009 – coRbETT & TRavER, "El gegant del pi". Interfolk.
  • 2009 – Sant Andreu Jazz Band, "Jazzing". Temps record.
  • 2010 – Arrigo Tomasi Trio, "Manouche Accordion". Discmedi.
  • 2010 – Pere Soto & Josep Traver, "Thanks Django!". Autoeditat.
  • 2010 – Albert Fibla, "En directe al Barnasants". Picap.
  • 2010 – Joan Isaac, "Em declaro innocent". Discmedi.
  • 2010 – Chamorro, Terraza & friends "Presenta Andrea Motis". Temps record.
  • 2011 – Jazz Corner All Stars, "Jazz Corner All Stars". Audiovisuals de Sarriá.
  • 2011 – Barcelona Bluegrass Band, "Old time blues". Kako Music Records.
  • 2011 – Circ Teatre Modern. Banda sonora.
  • 2012 – Joan Chamorro & Andrea Motis, "Feeling good". Temps record.
  • 2012 – Sant Andreu jazz band, "Jazzing vol. 3". Temps record.

Estudis

  • Títol de Professor d’instrument al Conservatori Professional de Música de Badalona.
  • Guitarra elèctrica, harmonia i combos amb Quique Soriano i Ramon Montoliu (EMB).
  • Arranjaments amb Francesc Capella (EMB).
  • Improvisació i Mètode Hal Crook amb Martí Serra (EMB).
  • Classes particulars amb Javier Juanco i Pere Soto.
  • Masterclass amb John Scofield, Dani Perez, David Mitchell, Jordi Matas i Jordi Bonell.
  • Curs amb Jorge Rossy.
  • Curs de composició amb Joan Albert Amargós i Lluís Vergés.

Experiència docent

  • Professor de guitarra i combos de l'escola de Música Moderna de Badalona. Col·laborador en la revista GUITARRA TOTAL.
  • Col·laborador en la revista INTERFOLK.
  • Audicions per escoles de primaria amb l’espectacle "Un món de guitarres".
  • Cursos intensius de bluegrass, fingerpicking i gipsy swing.
  • Professor en els cursos 11è i 12è de Música Tradicional i Popular (FesCat).  

Experiència musical

Com a guitarrista elèctric i acústic ha tocat diferents estils que inclouen jazz, blues, bluegrass, country, funk, folk, dixieland, gipsy swing, pop i rock.

Ha tocat, toca i col·labora amb bandes i músics com Joan Isaac, Dagoll Dagom, Eduard Iniesta, Albert Fibla, Joan Chamorro, etc.

 

Festivals

  • Birmingham Jazz Festival (Anglaterra, 2001-02-03-04-06-07-08), Django's Castle.
  • Segovia Folk, Joglars e Senglars.
  • Gironafolc, Joglars e Senglars.
  • Zürifäscht, Tony Lewis.
  • Festival de Jazz de Terrassa, Django’s Castle.
  • EWOB Bluegrass Festival , The Wild Turkey Band.
  • VII Festival Músiques del Món, Joglars e Senglars.
  • MercèFolk, Andana.
  • Tradicionàrius, Andana.
  • Mercat Música Viva de Vic, Andana + Domini Màgic.
  • Interlaken Country Festival, Tony Lewis.
  • Sakets Harbor Festival, Tommy Gunn.
  • 15º Festival de Jazz de Ciutat Vella, Djanguillos.
  • Barnasants 2005, 2007 i 2010, Albert Fibla.
  • Gira ACIC 2005, Albert Fibla.
  • Cicle Música perquè sí, JT Quartet.
  • 1º Cicle de Jazz a Badalona, Big Band Badalona mes Django's Castle.
  • 38º Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Big Band Badalona.
  • Menorca International Jazz Festival 2009, Joan Chamorro sextet.
  • Festival de Jazz de Girona 2009, Big Band Badalona.
  • 18è Festival de Jazz d’Arenys de Mar, Gumbo jass band.
  • 42º Festival de Calonge amb Joan Chamorro i Andrea Motis.